Дом здравља Градишка обиљежио Свјетски дан борбе против дијабетеса (ВИДЕО)

Поводом Свјетског дана борбе против дијабетеса – 14. новембра,  „Дом здравља“ Градишка организовао је акцију бесплатног мјерења шећера у крви, холестерола, крвног притиска, индекса тјелесне масе, уз савјете љекара и подјелу промотивног материјала.

“Свјетски дана борбе против дијабетеса обиљежава са циљем подизања свјести о значају ове болести“, рекла је директор Дома здравља Градишка Слађана Тепавац. Она каже да овом акције желе да грађаним приближе факторе ризика који су значајни за развој шећерне болести, јер је дијабетес у значајном порасту посљедњих година.

Прилику да бесплатно измјере крвни притисак, шећер у крви, холестерол,  те индекс тјелесне масе искористили су бројни грађани Градишке. Кажу да су задовољни резултатима, те да редовно провјеравају своје здравствено стање.

Надзорни техничар Службе хитне помоћи Градишка. Ведран Савић каже да су досадашњи резултати задовољавајући, те да има пацијената који имају повишен крвни притисак и шећер у крви, али они користе одговарајућу терапију.

Здравствени радници истичу да здрава и уравнотежена исхрана увелико смањује ризик за оболијевање од дијабетеса.

Свјетски дан борбе против дијабетеса обиљежава се 14. новембра, а увеле су га Међународна федерација за дијабетес и Свјетска здравствена организација с циљем подизања свијести о стању са којим у свијету живе милиони људи.

Н.М.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uJKXukVmiDQ[/embedyt]

Share With: