Докуметарно-играни филм ,,33 Анђела”

Представљање пројекта, документарно –играног филма „33 Анђела“, биће одржано у понедјељак, 26. јуна са почетком у 20 часова у Културном центру Градишка.
Учесници пројекта, који ће говорити на панелу су аутора пројекта Бранко Димовић Димевски, Johanes Solberg др теологије, Knut Thorensen историчар, Горан Вукчевић редитељ.
Филмска екипа “33 анђела”, у периоду од 26. до 29. јуна ове године у Републици Српској на локацији Градишке, село Рогољи, у Дубици и Градини  снимаће игране кадрове за филм који говори  о страдању српске деце у нацистичким логорима у Норвешкој за вријеме Другог свјетског рата.
Филм “33 анђела” оживљава сјећање на 177 српске дјеце, која су из својих кућа у селима Поткозарја, Баније и Кордуна, спроведени у усташке логоре на територији НДХ, а потом су са породицама спроведени у Норвешку као робови на градњи пута ка граници са Финском.
Одведени су у смрт само зато, јер су били Срби, као диопланираног геноцида усташког режима. Најмлађи међу њима имао је само 10 година.
Реализацију су подржали Град Градишка, ЈУ Културни центар Градишка, ЈУ Завичајни музеј Градишка и Радио-телевизија Градишка.
Г.В.
Share With:
Open

close button