Додијељене Светосавске награде истакнутим просвјетним радницима

На свечаној академији у Бањалуци под називом “Наши учитељи – У подвизима ка добру” синоћ су уручене светосавске награде за 42 истакнута наставника основних и средњих школа и васпитача у Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика у протеклој школској години.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да се Савиндан обиљежава свечано, у духу светосавља, захваљујући просвјетним радницима, а свјесни њихове огромне одговорности и заслуга које имају за цјелокупни развој друштва.

“Они већ знају да сваки нови дан јесте могућност да учинимо напредак у развоју нашег образовног система. Ипак, образовање без васпитања било би несврсисходно ако се запитамо шта нам је основни циљ”, рекла је Тривићева на свечаној акаде

Међу награђенима су професори и васпитач из Градишке: Данијела Козић професор математике и информатике у Гимназији Градишка, Радован Маријановић дипломирани инжењер електротехнике и наставник електротехничке групе предмета у Техничкој школи Градишка и Валентина Милачић васпитач Јавне предшколске установе Лепа Радић Градишка.

СРНА-С.Видовић

Share With:
Open

close button