Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Договорена помоћ Костајници

Градоначелници и начелници из СНСД-а посјетили су данас општину Костајница и обећали конкретну помоћ овој локалној заједници погођеној снажним земљотресом прије десет дана.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је општина Костајница претрпјела катастрофалан земљотрес, да је много објеката у рушевном стању и није за употребу и да је потребно да што прије општински, односно градски буџети уплате одређена средства Костајници да људи који имају мања оштећења што прије могу да реагују и презиме.

„Мислим да је најконкретније, најприродније, уз сву осталу хуманитарну помоћ у храни и грађевинском материјалу, да локалне управе одређена средства уплате на рачун посебних намјена да би онда они видјели шта им је најпотребније и да би што прије људи били сигурни и да презиме у својим домовима, а онда на прољеће, са почетком грађевинске сезоне, да се крене оперативно у рјешавање осталих проблема“,  навео је Аџић.

Према првим подацима, у разорном земљотресу јачине 6,3 степена, који је 29. децембра погодио подручје Петриње у Хрватској и осјетио се широм региона, у Костајници је оштећено 600 објеката, а процијењено је да је 45 за рушење.

У Костајници се накнадни потреси осјете сваки дан и узрокују нова оштећења на стамбеним и објектима јавних институција.

Share With: