Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Добричина са највећим стопалима и шакама: Милош Стојаковић из Градишке, џин међу стативама (ФОТО)

Када Милош Стијаковић (37) из Церовљана, иначе радник у тапетарији, стане на гол сеоског фудбалског клуба „Торпедо“, мала је, готово никаква могућност да лопта затресе мрежу.

Стијаковић је висок 195 центиметара, има највећу шаку у цијелом Поткозарју а по величини стопама, нема му равног у три државе.

– Голманске рукавице број 12 су ми тијесне али, шта да радим, јер се веће не производе. Копачке мање од броја 50 и не загледам. Број 51 ме жуљају, 52 су кнап а 53 до 55 су таман, такве штимају… Тешко је ову опрему, рукавице и копачке набавити. Дупло су скупље од стандардних бројева. Понеко ми их пошаље из иностранства, а до тада, сналазим се – испричао је Стијаковић за Српскаинфо, послије утакмице против „Слоге Дипо“ из Горњих Подградаца.

Милош је други голман у „Торпеду“, резерва афирмисаном и познатом Далибору Козићу.– Тренирам фудбал од девете године, укупно нешто краће од три деценије. Волим спорт. Бранио сам у неколико клубова, одиграо 25 сезона. По мојој рачуници, то је укупно 500 утакмица. Било би и више, да сам имао шта обути а правила не допуштају да браним бос или у ципелама – прича Стијаковић, предусретљив, љубазан и узоран спортиста, вриједан радник који ријетко, готово никако не изостаје са посла нити са утакмица.

Напиши, молим те, да ми у клубу плаћају копачке, они их купују, и хвала им на томе – замолио нас је Стијаковић, да пренесемо његову захвалност клупској управи „Торпеда“, клуба који се такмичи у Подручној лиги Градишка.

Милошеве колеге клубу хвале га као узорног спортисту, у Тапетарији „Матић“ истичу као поузданог, вриједног радника, посебно на утовару намјештаја. Сви, у клубу и предузећу али и цијелом крају за Милоша кажу да је добричина, изнад свега.

– Када Милош ухвати у руке, неки терет, ту нема попуштања. А тек на утакмици. Фудбалска лопта у његовим рукама изгледа као рукометна а пивска флаша, не види се, само огрљак. Није он пијаница, него само је пиво најбоље за поређење. Милош је особа за сваку похвалу, таквог дива међу стативама нема на далеко – хвале га његови саиграчи и радне колеге, комшије у Церовљанима….

Од кога је наслиједио висину, снагу и физичку доминацију, занима многе.

-Ваљда од дједа Милош, по којем сам добио име, он је био висок и снажан. Није имао оволике ноге и руке, по томе се разликујемо. Моји родитељи су просјечни у свему.

Анегдоте
Постоји много анегдота и несвакидашњих ситуација, које овај горостас са јединицом на дресу, препричава.

Најинтересантније је, каже, поздрављање, руковање, прије утакмице, али и у свакодневном животу.

– Послије сваког руковања, слиједи питање, откуда ти толика рука. Нисам се никада поздравио, са особом веће шаке. У ноге ми ријеђе загледају, али водим рачуна у гужви да не станем на туђу ногу, то би за свакога било болно а мени непријатно – повјерио нам се Милош Стојаковић из Церовљана, голман који се радује скорашњем почетку првенства у Подручној лиги Градишка, гдје “Торпедо” има највише амбиције.

Српскаинфо

Милан Пилиповић

Share With:
Open

close button