Десета, јубиларна Конференција беба у Градишци окупила 105 беба (ВИДЕО)

Традиционална, десета  Конференција беба у Градишци окупила је данас 105 беба рођених од 28. јуна прошле до 28. јуна ове године, њихову браћу и сестре и бројне пријатеље ове манифестације.

За чланове „трочланог предсједништва“ изабрани су најмлађа регистрована беба рођена 28. јуна ове године, Милица Старчевић, најстарија регистрована беба рођена 28. јуна прошле године, Вук Даниловић и беба са петеро браће и сестара, Данијел Шешум. Награде од по 200 КМ уручио им је градоначелник Градишке Зоран Аџић.  Награде су уручене и бебама које имају по четверо браће и сестара као и беби рођеној на данашњи дан прошле године. За те намјене Градска управа обезбједила је 1 800 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је поменута манифестација посвећена подизању свијести о рађању и одговорном родитељству о чему и Влада и све локалне управе Републике Српске треба да воде рачуна. Аџић је подсјетио да Град Градишка, осим пронаталитетних мјера, улаже много у вртићке смјештајне капацитете, подржава основно и средње образовање дјеце али и ради на стварању повољног пословног амбијента, отварању нових радних мјеста, односно стварања услова за бољи живот дјеце и њихових родитеља.

Генерални спонзор овогодишње Конференције беба је КП „Водовод“ Градишка, које је за 12 парова близанаца обезбједило 2 400 КМ. Награђене су и бебе које имају по троје браће и сестара, беба рођена на Дан града, прва регистрована и посљедња регистрована беба овогодишње манифестације. Захваљујући бројним спонзорима, пријатељима Конференције беба, подијељене су бројне новчане и робне награде.

Конференцију беба организовало је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Град Градишка уз медијско покровитељство Радио телевизије Градишка и бројне спонзоре.

С.Видовић

Share With:
Open

close button