„Дани Српске куће“ од 31. октобра до 2. новембра

Хуманитарна манифестација „Дани Српске куће“ биће одржана од 31. октобра до 2. новембра у Дјечијем позоришту Републике Српске с циљем прикупљања средстава за изградњу и комплетно опремање кућа за вишечлане социјално угрожене породице у Републици Српској.

Публика ће имати прилику да погледа три представе, од којих ће једну извести Београдско драмско позориште.

Првог дана биће одиграна представа „Јефимија“, Јелена Мрњавчевић, монодрама у изведби глумице Тијане Јовановић, у продукцији културне сцене „Мале ствари“ из Требиња, намијењена ученицима средњошколског узраста, а цијена улазнице износиће пет КМ.

Другог дана публика ће уживати уз представу „Не играј на Енглезе“, у продукцији Београдског драмског позоришта. Цијене улазница за ову представу износиће 100, 50 или 20 КМ, зависно од реда сједења, а сва прикупљена средства иду у хуманитарне сврхе.Трећи дан је резервисан за малишане, који ће моћи да уживају уз луткарску представу „Јунак у трегерима“.

Координатор пројекта „Српска кућа“ Јелена Трнинић Милићевић рекла је да су често дјеца дио акција, односно њихови родитељи са којима се заједно ради на помоћи вишечланим, социјално угроженим породицама да добију кров над главом. „Срећни смо што ћемо публици подарити три сјајна комада, што ће они нама моћи да помогну да у овој мисији саградимо и комплетно опремимо четири куће које за сада имамо у плану. Двије су ускоро готове, али томе ћемо се радовати кад нам породице из њих отворе врата на усељењу“, истакла је Милићевићева.

Директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић каже да им је задовољство да буду дио пројекта „Српска кућа“, који доприноси племенитом циљу.

„Волимо да играмо у Бањалуци, а када је у питању овако нешто, онда ту нема много размишљања. Београдско драмско позориште и наша фондација увијек када могу укључују се у хуманитарне акције, а овог пута је то посебно“, истакао је Радивојевић.

Share With: