Грађани Градишке на помену жртвама „Олује“ у Приједору

Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ биће обиљежен у петак, 4. августа у 19 часова на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору. Овај историјски догађај организују Владе Републике Српске и Србије, а за све грађане, који желе да присуствују централној церемонији обезбијеђен је бесплатан превоз из Градишке.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је дан сјећања у Приједору посвећен свим Србима прогнаним у акцији „Олуја“ из Хрватске који су се настанили на подручју  Градишке, Републике Српске и Србије.

„Сигурно да је наша обавеза и одговорност да се одазовемо скупу, да на достојанствен начин искажемо солидарност, али и пошаљемо поруку да су Срби страдалнички народ. У посљедњем али и свим ратовима прије тога Срби су поднијели велику жртву. Без обзира на то они су спремни за суживот и да заједнички са другима граде будућност на овим просторима“, навео је Аџић и позвао грађане да присуствују дану сјећања у Приједору.

За грађане Градишке организован је превоз у петак, 4. августа за Приједор. Аутобуси ће кренути у 16.00 часова испред Спортске дворане „Арена“ Градишка, из Нове Тополе (испред Дома културе „Србија“) из Горњих Подградаца (преко пута Основне школе „Младен Стојановић“), из Турјака (испред мјесне канцеларије Турјак) и из Вилуса (испред мотела „Атос“).

С.С.Ц.

Share With:
Open

close button