Градишки средњошколци дарују крв (ВИДЕО)

Градска организација Црвеног крста Градишка организује тродневну јесењу акцију добровољног даривања крви у којој учествују ученици градишких средњих школа. Јутрос су у  Служби за трансфузијску медицину крв даровали бројни ученици Техничке школе.  „Драго ми је да ћу својим дјелом некоме спасити живот“, каже Звездан Гвозден, након што је даровао драгоцјену течност.

У Градској организацији Црвеног крста истичу да је сарадња са образовним установама, у смислу анимирања младих и реализације програмских задатака,  на високом нивоу. Љекари подсјећају да крв може дати свака здрава особа од 18 до 65 година старости. Мушкарци крв могу даривати свака три, а жене свака четири мјесеца. „У овом тренутку, залихе крви су задовољавајуће, али је неопходно обезбиједити континуирано даривање крви“, истиче др Татјана Милешевић-Бабић, начелник Службе за трансфузију, додајући да располажу са нешто слабијим залихама негативних крвних група.

По завршетку акције, ученици су поред пригодних захвалница и поклон пакета, добили књижице добровољних давалаца крви са уписаном крвном групом. Драгоцјену течност, по први пут, сутра, 2. новембра дариваће ученици Средње стручне и техничке школе, а Гимназијалци у петак, 3. новембра.

С.Т.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ps5KRFK0Pmc[/embedyt]

Share With: