Top lista

Top lista za 13.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Градишка подржала девети пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“

Девети пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који је прошле године због пандемије одложен за 2021. годину, до данас су подржале три локалне заједнице Републике Српске, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У саопштењу наводе да су крајем децембра послали допис свим локалним заједница, а да су своју писмену сагласнот за учешће у деветом пројекту који би требао бити реализован у јуну ове године до сад дали Градишка, Приједор и Источно Ново Сарајево.

Пријава за учешће за девети пројекат траје до 15. фебруара, до кад ће бити познато колико ће локалних заједница угостити дјецу са Космета.

„Имамо и обећање СПКД “Просвјета” Брчко  да ће сигурно учествоати у пројекту. Вјерујемо да ћемо и ове године ако ситуација дозволи имати подршку Министарства просвјете и културе, многих локалних заједница, основних школа и породица из Републике Српске. Ми се надамо да ће ова пошаст дозволити ове године да угостимо српску дјецу са Косова и Метохије, да буду гости својих вршњака у Републици Српској као протеклих година“, наводи се саопштењу Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У протеклих осам пројеката у Републици Српској са Косова и Метпохије боравило је око 4.500 дјеце у пратњи око 400 просвјетних радника.

Share With: