Гордана Лазаревић: Морамо познавати наше коријене, народну музику

Гостујући у радијском програму Радио-телевизије Градишка Гордана Гоца Лазаревић, пјевачица народне музике са изузетном енергијом навела је да ове године обиљежава 50 година рада.

„Ове године је 50 снимајућих година. Отац и стриц су били музичари. Отац је рекао немој само да будеш политичар ни пјевачица. Нисам имала жељу да будем пјевачица, али сам била у културно умјетничком друштву и освајала прва мјеста, а као награда било је снимање плоче и да будем радијски пјевач“, објаснила је Гоца Лазаревић како је све почело.

Она је нагласила да су само одабрани некад могли бити радијски пјевачи, они за које велики музички стручњаци сматрају да имају материјала и да могу направити трајне снимке.

„Моја генерација и врло мали проценат младих пјевача је стуб, браник традиционалне музике. Без базе, нема надградње, сви морамо да знамо коријене, тако и у музици. Земље које имају добру традицију имају и добру музику, а музика и умјетност уопште уједињује“, навела је Гоца Лазаревић.

Други фестивал народне пјесме биће одржан вечерас у великој сали Културног центра Градишка. Манифестацију организују Културни центар и РТВГ уз подршку Градске управе. Учествују великани народне пјесме: Гордана Лазаревић, Љуба Лукић, Милена Плавшић, Раде Јоровић, Андрија Бајић и Мерса Миљковић.  Фестивал можете пратити у директном преносу Радио-телевизије Градишка од 20 часова

С.С.Ц.

Share With: