Вози се по мјестимично влажним коловозима

Саобраћај се у Републици Српској јутрос одвија несметано, а вози се по мјестимично влажним и клизавим коловозима. Ситнији одрони су могући на дионицама у усјецима и поред камених косина, а понегдје у котлинама и на планинским превојима, јутарња магла мјестимично смањује видљивост. Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје.

На регионалном путу Р-412 Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се, сваки дан осим недјеље, обуставља у времену од 08:00 до 16:00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, Босну и Херцеговину, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

БиХ отворила је границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус „Covid 19“, не старији од 72 часа.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Share With: