Вишковић скуп у Градишци назвао скупштином народа

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић скуп у Градишци назвао је скупштином народа јер су грађани широм Републике Српске устали у одбрану институција и самог опстанка Републике Српске.

„Имате и најновији извјештај лажног високог представника, лажни извјештај Савјету безбједности у ком се он разоткрива. У том извјештају он помиње државну имовину, одлуке Уставног суда и помиње своје одлуке односно одлуке ОХР-а. Ми смо то препознали и одлуке Уставног суда и удар на имовину Републике Српске и зато смо ово и покренули, разговор са народом и морам да будем искрен и захвалим грађанима Српске на одзиву од Требиња, Приједора и Градишке“, рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да хиљаде људи разумију да је Република Српска у веома деликатној позицији.

„Оно што смо деведесетих година крвљу стварали и направили своју републику неко данас жели да на један волшебан начин укине, разгради. Ако одузмете имовину Републике Српске и де факто и де јуре немате више Српске. Ми морамо да подијелимо те информације са грађанима. Велика захвалност грађанима Српске што разумију ту нашу поруку и који су устали да скупа са представницима који представљају институције на свим нивоима бранимо Републику Српску и будите сигурни да ћемо је одбранити“, навео је Вишковић.

Share With: