Аџић: „Улагање у образовање и васпитање – наша најзначајнија инвестиција“ (ФОТО)(ВИДЕО)

За најуспјешније ученике основних и средњих школа у Градишци, наставнике, професоре и директоре установа, градоначелник Зоран Аџић са сарадницима организовао је традиционални пријем, на којем је ученицима упутио честитке и уручио пригодне поклоне.

Сала Скупштине града била је испуњена скоро до посљедњег мјеста. Укупно 47 ученика, носилаца Вукове дипломе и ученика генерације, најбоље резултате су остварили у школској години која је данас завршена за све ученике.

Градоначелник је ученицима изразио захвалност на уложеном труду и енергији, чиме су, наглашава, оправдали очекивања и учинили поноснима, своје породице, наставнике и град у коме живе.

Најбољи међу најбољима су ученици генерације седам основних школа: Драгана Турјачанин, Лука Мирнић, Јана Бјелић, Бојана Цвијић, Дајана Борјановић, Ранко Михаљчић и Милана Сладојевић.

Међу средњошколцима, најуспјешније резултате у генерацији остварили су Ана Марјановић из Гимназије, Санди Чолпа из Техничке школе, те у Средњој стручној и техничкој школи Дијана Грбић у трећем, а Дејан Пилиповић у четвртом степену образовања.

„Добром организацијом могу се ускладити бројне обавезе и остварити успјех на многим пољима“, каже једна од ученица, Гимназијалка и успјешна одбојкашица, Нађа Гвозден.

Градоначелник Градишке рекао је да око 10 посто Буџета Градска управа издваја за подршку и унапређење образовање на готово свим нивоима.

„То је наша најзначајнија инвестиција“, нагласио је Аџић и додао да се за материјалне трошкове средњих школа издваја око 600 000 КМ, за превоз средњошколаца 170 000 КМ, за стипендирање студената 220 000, као и да се значајан дио средстава, око 2, 8 милиона КМ, издваја за потребе ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка.

„Улагање у образовање и у младе људе је наша обавеза, али и опредјељење, јер само на тај начин чинимо самоодрживом и Градишку и Републику Српску“, поручио је градоначелник Аџић, након пријема најбољих ученика.

Сања Т.

Share With:
Open

close button