Аџић: „Козара“ има једну од најбољих фудбалских школа у региону

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем за јуниоре Фудбалског клуба „Козара“ поводом њиховог освајања првенства Омладинске лиге Републике Српске и пласмана у Омладинску премијер лигу БиХ.

Аџић је након пријема рекао да је посљедњи успијех јуниора градишке „Козаре“ још један доказ да овај клуб има једну од најбољих фудбалских школа у региону.

Он је истакао да је пласман јуниора у Премијер лигу БиХ велики успијех за „Козару“ и спорт у Градишци, додајући да ће разговарати са градишким привредницима да се придруже Градској управи у подршци клубу који своју будућност жели да гради на темељу развоја младих фудбалера.

Капитен јуниора „Козаре“ Павле Глишић рекао је да је за успијех екипе кључно било заједништво, рад на тренинзима и упорност у достизању циља, а то је пласман у Премијер лигу БИХ.

Он је увјерен да ће играчи који ће наредне сезоне наступати за јуниоре оправдати повјерење тренера и клуба и да неће играти само епизодну улогу у Премијер лиги.

Глишић је већ имао запажену улогу и као голман сениорског тима „Козаре“, а заједно са још неколико саиграча, који такође више немају право наступа у јуниорима, у наредним сезонама чиниће окосницу тима градишког прволигаша.

Тренер Зоран Благојевић каже да „Козара“ не треба да се боји за своју будућност јер се добром селекцијом попуњавају све селекције у клубу.

„Пласман у Омладинску премијер лигу БиХ је плод десетегодишњег заједничког рада играча. Јуниорски тим је већ подмлађен, а осам играча из шампионског тима је паралелно играло за сениорски тим, од којих је половина имала запажену минутажу и наступе Првој лиги Републике Српске“, навео је Благојевић.

Предсједник „Козаре“ Славко Шпањић нагласио је да је циљ клуба да задржи све младе играче, да их афирмише кроз такмичење у Првој лиги Републике Српске, а да  касније као стабилни прволигашки фудбалери наставе каријеру у неком већем клубу.

Шпањић је захвалио Градској управи на подршци коју пружа „Козари“, те такође позвао привреднике да помогну клубу, посебно у раду омладинских селекција.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button