„Ајте дјецо са свих страна коло коловито заиграти с нама“

Традиционални Дјечији фестивал фолклора под називом, ’Ајте дјецо са свих страна коло коловито заиграти с нама“, биће одржан сутра, 8. априла, у великој сали Културног центра Градишка од 18 часова и 30 минута.

Послије паузе од три године, најмлађи чланови КУД-а Коловит заједно са својим гостима имаће прилику представити се публици на традиционалном  Дјечијем фестивалу на којем ће, осим чланова Коловита,  наступити културно-умјетничка друштва из региона.

Предсједник КУД-а, Мирко Борјановић навео је да ће се ово друштво представити са четири кореографије, а осим њих наступиће КУД “Пискавица“ из Пискавице, СКУД “Младен Стојановић“из Приједора, СКУД „Бели анђео“ из Српца и СКУД „Шареница“ из Приједора.

Након Дјечијег фестивала  у КУД-у Коловит уприличиће  21. априла „Дан у златном руху“ с циљем промоције културног наслеђа и рада друштва.

Ова јединствена манифестација претходних година била је подржана од бројних предузећа чији упосленици су током радног дана  понијели неку од народних ношњи из богатог финдуса КУД-а Коловит. Осим поменутог, у Коловиту се припремају и за учешће на манифестацијама планираним за дан Града, 24.априла.

С.Видовић

Share With:
Open

close button