Апел грађанима да предају минско-експлозивна средства, полиција иде у контролу легалног оружја

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је у складу са закључцима Прве ванредне сједнице Владе посвећених трагичним догађајима у Србији, покренуло низ активности, међу којима је контрола стрелишта и стрељачких клубова која је јуче извршена на подручју цијеле Републике Српске којом нису утврђене неправилности.

Из Полицијске управе Градишка кажу да у Градишци нема регистрованих стрелишта и стрељачких клубова али да ће радити на другим планираним активностима.

„У наредном периоду, методом случајног узорка, код грађана ћемо вршити контролу држања и складиштења легалног оружја. Власници оружја знају шта је законом прописано и да уколико напуштају мјесто боравишта на дуже од 60 дана оружје морају предати најближем органу унутрашњих послова“, рекао је  Слободан Торбица, начелник Полицијске управе Градишка.

Одсјек цивилне заштите Градске управе града Градишка апелује на грађане да уколико имају или пронађу минско-експлозивна средства, о томе одмах обавијесте службу Цивилне заштите или полицијску станицу путем бесплатног телефонског броја 121 или 051/ 814-753.

„Након несретних дешавања у Србији запримили смо неколико позива и преузели смо одрђену количину минско-експлозивнх средстава. Ми смо ту да преузмемо сва минско-експлозивна средства и муницију која је нелегално у посједу грађана“, рекао је Слободан Кнежевић, шеф Одсјека цивилне заштите Градске управе града Градишка.

Г. Влаинић

Share With:
Open

close button